EYOT u Domu omladine Beograd

Večeras od 20h očekuje nas koncert fantastičnog džez sastava EYOT u Velikoj sali Doma omladine Beograd.
20.9.2018.


Niški sastav EYOT održaće večeras (20.9) samostalni koncert  sa početkom u 20h u Velikoj sali Doma omladine Beograd. 


EYOT je niški sastav osnovan 2008. godine. Izvan žanrovskih ograničenja, donosi eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, uvezujući različite stilove u jake i kompaktne kompozicije. Sastav je održao preko 100 koncerata u više od 20 zemalja širom sveta: sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi nastupi ispunjeni su energijom i emocijama koje slušaoca vode duboko u njihov unutrašnji svet i stvaraju jedinstveno iskustvo.

Do sada su objavili 4 albuma: „Horizon“ (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), „Drifters“ (Neuklang, 2013), „Similarity“ (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji “Innate” za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište, za etiketu Metropolis Jazz.

"Innate" je kao licencno izdanje na CD-u objavljen u julu 2017, a na vinilu je ovo izdanje objavljeno u februaru 2018. godine za Metropolis Jazz. To je ujedno i prvo izdanje na ploči ovog benda.

Muziku i aranžmane za „Innate“ potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio  Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

EYOT su:

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi


Album Innate možete kupiti ovde.