Hashima osvaja evropsku džez scenu

Džez sastav HASHIMA nastavlja evropsku koncertnu promociju aktuelnog ostvarenja The Haywain objavljenog krajem prošle godine za etiketu Metropolis Jazz
14.8.2018.

Džez sastav HASHIMA nastavlja evropsku koncertnu promociju njihovog aktuelnog, drugog po redu, ostvarenja The Haywain objavljenog krajem prošle godine za etiketu Metropolis Jazz

Ovog meseca nastupali su na Avignon Jazz Festivalu (Francuska, 3.8), u popularnom klubu Budapest - Ellatohaz (Mađarska, 9.8) i na festivalu Jazz W Ruinach (Poljska, 11.8). Svoju evropsku turneju nastavljaju narednim nastupom na Deva Jazz Festivalu 1. septembra u Temišvaru (Rumunija).



Hashima je muzički sastav koji je nastao sa idejom da koncept slobodne improvizacije primeni u okviru tipičnog džez kvarteta. Improvizacije sa sobom donose jedinstvene autorske teme ali i nesvakidašnje aranžmane kompozicija. Ovaj bend dobio je sjajne kritike od svetskih džez eksperta, a nastupima na Beogradskom Jazz Festivalu  i Metropolis Jazz Festu u potpunosti osvojio domaću publiku.
Sastav čine Srđan Mijalković (tenor saksofon), Aleksandar Hristić (bubnjevi), Vanja Todorović (kontrabas) i Igor Mišković (gitara).

"Hashima je intrigantan mladi bend zasnovan na neuobičajenim kompozicionim formama gitariste Igora Miškovića. Nećete pronaći mnogo avangardnih džez kvarteta koji su više u kontroli dinamičnog kontrasta, ili opuštenijih u otvorenom prostoru (uključujući i tišinu). Hashima se bavi pričanjem priča i njihove priče nikada nisu jednostavne."

Thomas Conrad, JazzTimes (America's Jazz Magazine)