"Live in Theater Akzent " - Magični zvuk kontrabasa iz ruku Nenada Vasilića na vinilu!

Album Live in Theater Akzent svetski poznatog kontrabasiste Nenada Vasilića dostupan je u pretprodaju po promotivnoj ceni.
6.8.2018.

Album Live in Theater Akzent svetski poznatog kontrabasiste Nenada Vasilića dostupan je u pretprodaji po promotivnoj ceni. Specijalno za ovu priliku obezbedili smo potpisan primerak ploče za prvih 20 kupaca.  

Live in Theater Akzent je njegov deseti, a drugi "uživo" album u karijeri. Snimljen je u bečkom pozorištu Akzent i na njemu su učestvovali pored Nenada i Bojan Zulfirkapašić (klavir), Džerod Kegvin (bubnjevi i udaraljke), a u ekipi je i Volfgang Pušnig (alt-saksofon i flauta), vodeća ličnost austrijskog džeza i jedan od najbitnijih evropskih džez umetnika danas. Ovaj "živi" album na naše tržište pojavio se u junu 2018. na cd-u u izdanju Metropolis Jazz etikete. 

S obzirom da je u pitanju veoma kvalitetan izvođač, Metropolis je njegov album objavio i na vinilu - nosaču zvuka koji pruža jedinstveno iskustvo slušanja džez muzike. Ovo je, takođe, prvo Vasilićevo izdanje koje će biti objavljeno na ploči. Pored džeza,  Live in Theater Akzent nam donosi i nesvakidašnju interpretaciju etno ritma svojstvenu Vasilićevom stvaralaštvu koje je prožeto velikom naklonošću i ljubavi prema zvuku Balkana. 

   

"Ja gajim jednu specijalnu emociju prema svemu što se desi u Srbiji –bilo koji moj nastup, ili objavljivanje albuma, posmatram sa emotivne strane. Tako da mi je pravo zadovoljstvo da radim sa jednim tako fantastičnim timom kakav ste vi. Ploču smo preslušavali i zvuči prosto sjajno. Dobili smo još jednu-analognu dimenziju u zvuku. Kulminacija celokupnog rada na ovom albumu jeste upravo taj vinil. Lična satisfakcija je velika, a pogotovo što će baš u Srbiji izaći ovaj album na vinilu", rekao je Vasilić.
 

Spisak numera:

Strana A

1. Groznjan Blue
2. Full Half Moon
3. Balkanesque

Strana B

1. Day By Day
2. Gospodi Pomiluj
3. New Bass Song 

Album Live in Theater Akzent na vinilu možete poručiti ovde.