Muzički sastav EYOT se nedavno vratio sa švajcarske turneje koja je, prema njihovim rečima, prošla više nego uspešno!

5.3.2019.

Muzički sastav EYOT se nedavno vratio sa švajcarske turneje koja je, prema njihovim rečima, prošla više nego uspešno. Nastupali su u Cirihu, Bernu, Nojšatelu i Lozani, kao i na švajcarskom Nacionalnom radiju. Koncert u klubu Moods u Cirihu, koji je u ovom trenutku jedan od najznačajnijih svetskih džez klubova, snimljen je, i prikazivaće se na digitanom kanalu Moods televizije. 


“Ova turneja jeste jedna od naših najdražih, ne samo zbog zajedničkog nastupa sa prijateljima, Britancima Get the Blessing, veći zbog živog radijskog nastupa koji je takođe snimljen i u video formatu, što nama uvek predstavlja dodatni podstrek da budemo još bolji. Do sada smo svirali uživo na nacionalnim radijima u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji, sada smo dodali na tu listu i Švajcarsku. Ostavili smo dobar utisak i već postoje ponude da se vratimo na jesen.”
(Dejan Ilijić)





Na spisak od 26 zemalja u kojima su svirali, u martu će dodati i Sloveniju, i to odmah nakon nastupa u novosadskom Studiju M. U pregovorima je još jedna turneja po Japanu i Americi. 

“Ove godine planiramo da smanjimo broj nastupa, fokus će biti na stvaranju novog albuma koji planiramo da snimimo krajem ove ili početkom sledeće godine", izjavio je Dejan Ilijić.