BOSQUE

BOSQUE

Miloš Bosnić - bas gitara

Dušan Petrović - sopran saksofon
Stevan Milijanović - klavijature
Aleksa Milijanović - bubnjevi


 Miloš Bosnić rođen je 1982. godine u Beogradu. Klasično muzičko obrazovanje stiče u školama "Davorin Jenko" i "dr. Vojislav Vučković". Nakon završetka studija kontrabasa na "Fakultetu Muzičke Umetnosti" u Beogradu odlazi u London na dvogodišnje usavršavanje gde stiče diplomu  iz oblasti bas gitare i muzičke produkcije.

Tokom prethodnih 25 godina  nastupa sa raznim pop, rok, folklornim i džez sastavima kao i sa brojnim simfonijskim orkestrima u Srbiji i Ujedinjenom Kraljevstvu.  
Miloš je svoje prve autorske kompozicije, u saradnji sa nekolicionom prijatelja, snimio 2015. godine u studiju Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu na kojoj je diplomirao iste godine. One su se našle na albumu “Four Noble Truths”, a projekat dobija ime BOSQUE.

Nakon pauze od nekoliko godina, bend se ponovo okuplja 2019. godine, ovog puta u četvoročlanom sastavu i snima album  “Escape from Urumchi” (Metropolis Jazz), album inspirisan skicama nenapisane drame autora.

Estetika i muzički stil ovog  sastava su nepredvidivi kao i sam muzički ukus autora ali ih najbolje opisuje muzički žanr fusion jazz.