O nama

Metropolis Music Company je muzička izdavačka kuća iz Srbije, osnovana 1994. godine. Sedište kuće je u Beogradu, a osnivač je Mioljub Krsmanović. Tokom više od dve decenije rada, Metropolis je objavio veliki broj izdanja među kojima  su i albumi koji se danas smatraju kultnim i presudno značajnim za srpsku alternativnu scenu. Ideja da se osnuje muzička izdavačka kuća Metropolis rodila se početkom devedesetih godina prošlog veka kada je na našim prostorima počela da se kristališe alternativna scena žanrovski različito orijentisanih bendova. Pojavili su se novi mladi bendovi kojima je bila potrebna podrška izdavaštva. Metropolis je uspeo da ideje i muziku nove generacije predstavi i približi publici.


Uvek usmereni na kvalitetnu muziku, žanrovski široko orijentisani, sa spremnošću da prihvatimo talentovane bendove različitog muzičkog opredeljenja i idemo u korak sa domaćom muzičkom scenom, 2016. godine ustanovili smo etiketu Metropolis Jazz kako bismo posvetili više prostora džez zvuku. Etiketu uređuje Vojislav Pantić, dugogodišnji urednik eminentnih džez festivala i veliki poznavalac ovog muzičkog žanra.

Do sada smo objavili više od deset albuma najboljih srpskih džez izvođača sa tendencijom da nastavimo sa ovom praksom, a u želji da dodatno promovišemo domaću džez scenu i ponudimo publici kvalitetan kulturni program, od 2018. godine organizujemo manifestaciju Metropolis Jazz Fest na kojoj nastupaju bendovi koji su prethodno objavili albume za Metropolis Jazz etiketu.