Schime Trio + 1

Schime Trio + 1

Luka Ignjatović – alt saksofon
Sava Miletić – klavir
Boris Šainović – kontrabas
Peđa Milutinović – bubnjevi

Samo u jednom danu mladi srpski sastav Shime Trio + One doživeo je nešto što se brojnim istaknutim džezerima ne desi tokom cele karijere – da o njima u superlativu pišu i Down Beat i All About Jazz, u prikazima sa 31. Beogradskog džez festivala. Krajem 2016. godine objavili su debi album Do You Really Wanna Play? sa numerama Luke Ignjatovića, a 2017. su okončali izuzetnim nastupom na obeležavanju stogodišnjice rođenja Dizija Gilespija sa italijanskim velemajstorom trube Fabriciom Bosom.

Tokom 2018. godine sastav je objavio drugi album Visualisation (Unit Records), učestvovao na čuvenom džez festivalu u Mersu (Nemačka), a ušli su i u finale takmičenja mladih evropskih džez bendova Euroradio Jazz Competition, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije, koje je održano leta 2018. godine u Marsijaku.    

Luka Ignjatović (1986) stekao je zvanje mastera džez saksofona na Amsterdamskom konzervatorijumu. Još kao srednjoškolac bio je angažovan u Big bendu RTS, a po završetku studija bio je član European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope. Član je kolektiva Qzama Quartet i lider sastava Schime Trio + One. Docent je džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

Sava Miletić (1980) završio je master studije na Džez akademiji u Gracu. Debi album sa autorskim programom Roller Coaster (Unit Records, 2017) snimio je u Njujorku u društvu uglednih američkih svirača Tajvona Penikota (tenor saksofon), Meta Bruera (bas) i Donalda Edvardsa (bubnjevi), kao i Luke Ignjatovića. Docent je džez klavira na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.     

Boris Šainović (1997) završio je srednju muzičku školu na džez odseku MŠ „Stanković”, a danas studira kontrabas na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu. Član je brojnih malih sastava na srpskoj džez sceni.  

Predrag Milutinović (1990) jedan je od najzaposlenijih naših bubnjara mlađe generacije. Posle prvih profesionalnih iskustava sa fank sastavom Rich Bitch, aktivno se uključuje u klupski džez život u Beogradu. Sa Ignjatovićem svira i u kolektivu Qzama Quartet, član je Vasil Hadžimanov benda, kvarteta Maksa Kočetova, kao i trija Avenija sa američkim saksofonistom Dejvidom Binijem.