CHARLES LLOYD na 35. Beogradskom Jazz Festivalu

Na 35. Beogradskom Jazz Festivalu, pored brojnih svetski priznatih džez muzičara koji će tom prilikom nastupiti, nakon pet godina u Beograd se vraća i  CHARLES LLOYD!
9.10.2019.

Na 35. Beogradskom Jazz Festivalu, koji se održava od 22. do 27. oktobra, pored brojnih svetski priznatih džez muzičara koji nastupaju u sali "Amerikana" DOB-a ili Kombank Dvorani, nakon pet godina u Beograd se vraća i  CHARLES LLOYD!


Charles LLoyd (81), američki saksofonista i flautista, važi za jednog od najboljih improvizatora svih vremena sa izrazito bogatom diskografijom. Njegov prvi album "Discovery!" objavljen je davne 1964. godine, dobio je visoku ocenu od strane muzičkih kritičara i omogućio je Lloydu proboj na tadašnjoj džez sceni. Bio je među prvim džezerima sa milionskim tiražom ploča, a dobio je i brojna priznanja za životno delo - 2015. godine na Umbria Jazz Festivalu, uručena mu je počasna doktorska diploma iz obasti muzike sa Muzičkog koledža Berkli, a naredne godine Lloyd je primljen u Muzičku kuću slavnih Memfis.

U januaru 2015. godine, Charles je potpisao ugovor sa jednom od najvećih svetskih izdavačkih kuća džez muzike - Blue Note i za njih te iste godine objavio album "Wild Man Dance". Potom su usledili albumi "I Long to See You" (2016), "Passin' Thru" (2017) i "Vanished Gardens" (2018) u kolaboraciji sa sastavom The Marvels i Lucindom Williams. 

Charles se vraća u Beograd sa novom postavom i nastupiće u Kombank Dvorani u nedelju, 27. oktobra od 19h . Na jesenjoj turneji promovišu novi album "Kindred Spirits", istražujući spojeve modernog džeza sa bluzom i spiritualima, što na neki način predstavlja i vraćanje sopstvenim korenima.