Gregory Porter - "All Rise"

Gregory Porter, savremeni džez, soul umetnik, vraća se sa "All Rise", svojim šestim studijskim albumom.
15.9.2020.

Gregory Porter, savremeni džez, soul umetnik, čija ostvarenja dostižu milionske tiraže, vraća se na muzičku scenu sa "All Rise", svojim šestim studijskim albumom.


Album označava i Porterovo vraćanje pisanju originalnih pesama - tekstovi koji odišu iskrenošću, prožeti filozofijom svakodnevnice i detaljima iz stvarnog života postavljeni su u uzbudljivu mešavinu džeza, soula, bluza i gospela. U produkciji Troya Millera (Laura Mvula, Jamie Cullum, Emili Sande), ovo ostvarenje predstavlja evoluciju Porterove umetnosti koja se kreće ka nečemu još emotivnijem, univerzalnijem i intimnijem.



Nakon albuma iz 2017. godine  - Nat King Cole & Me, Gregory je odlučio da za svoj sledeći LP uvede orkestar  što je i učinio i time dobio na još punijem zvuku koji se može čuti na All Rise.






Od svog prvog albuma objavljenog za Blue Note -  Liquid Spirit  iz 2013. godine koji je osvojio Grammy nagradu za najbolji vokalni džez album 2013, Gregory nije izneverio očekivanja svojih obožavaoca ni kada je sarađivao sa duom Disclosure na "Holding On" objavivši  hit "Liquid Spirit – Claptone Remix", ni kada je osvojio još jedan Grammy 2016. za Take Me to the Alley ili pričajući svoju životnu priču kroz Kolovu presmaricu .

Album "All Rise" dostupan je na dvostrukom i trostrukom vinilnom izdanju .