Metropolis Jazz Fest 2019

I ove godine održaće se džez manifestacija Metropolis Jazz Fest 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis!
8.2.2019.

 I ove godine održaće se dvodnevna džez manifestacija Metropolis Jazz Fest 7.  marta (Dom omladine Beograda) sa početkom u 20h i 8. marta (Muzička kuća Metropolis) sa početkom u 20h,  na kojoj će nastupiti najbolji srpski džez sastavi novije generacije koji su svoja izdanja objavili za etiketu Metropolis Jazz. Manifestacija će ovoga puta biti obogaćena specijalnim gostima, promocijama novih izdanja i nagradama za najaktivnije studente sa Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta Muzičke Umetnosti.

7. marta, u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) nastupiće sastavi The Ikigai Collective, Nikolov-Ivanović Undectet, Fish In Oil i Metropolis Jazz All-Stars. Karte možete nabaviti po ceni od 800 rsd na svim prodajnim mestima Tickets.rs (ex EVENTIM), Muzičkoj kući Metropolis i na blagajni Doma omladine Beograda.

8. marta, u Muzičkoj kući Metropolis sa početkom u 20h održaće se prezentacija novog sajta Metropolis Jazz koji je, prvenstveno, posvećen domaćim džez izvođačima, njihovom radu ali i najaktuelnijim događajima iz sveta svetskog džeza. Takođe, predstavićemo nova izdanja objavljena pod etiketom Metropolis Jazz, a potom će uslediti koncertni nastup mladog, ambicioznog Vokalnog kvarteta Ming. Ulaz je slobodan!

Metropolis Jazz Fest (MJF) je manifestacija koja ima za cilj da promoviše mlade snage domaće džez scene, afirmiše domaće džez stvaralaštvo i približi široj publici domaću džez muziku i njenu umetničku i kulturnu vrednost. Prvi festival održan je 9-10. februara 2018. godine i na njemu su nastupali sastavi i izvođači Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio + Two, Fish In Oil, Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

Ove godine, festival će pored muzičkog programa, sadržati i druge aktivnosti poput promocija novih izdanja, prezentacija, dodela nagrada, a ljubiteljima džeza će biti omogućeno da svoje omiljene džez naslove kupe po sniženim cenama.