Metropolis Jazz predstavlja novi album sastava BOSQUE

Sa ponosom predstavljamo novo ime na Metropolis Jazz etiketi - fusion jazz sastav BOSQUE i njihov novi album "Escape from Urumchi".
28.02.2020.

Sa ponosom vam predstavljamo novo ime na Metropolis Jazz etiketi - sastav BOSQUE.


Četvoročlani sastav BOSQUE koga čine Miloš Bosnić ( bas gitara), Dušan Petrović (sopran saksofon), Stevan Milijanović (klavijature) i Aleksa Milijanović (bubnjevi) objavili su za našu džez etiketu novi album “Escape from Urumchi” koji je dostupan na CD-u i na svim većim digitalnim platformama.

“Escape from Urumchi” je inspirisan skicama nenapisane drame autora Miloša Bosnića. Estetika i muzički stil ovog  sastava su nepredvidivi kao i sam muzički ukus autora ali ih najbolje opisuje muzički žanr fusion jazz. 





Album nam donosi šest autorskih kompozicija koje je aranžirao i komponovao Miloš Bosnić izuzev numere "Nicked" koju je Miloš aranžirao u kolaboraciji sa mladim, talentovanim klavijaturistom Stevanom Milijanovićem. Sniman je aprila 2019. godine u studiju "Digimedia" i u koncertnoj sali Beogradske filharmonije. Za omot albuma su se pobrinulu Dragan i Miloš Bosnić. 

Specijalni gosti na ovom albumu  su Jovana Čurović (vokal), Jelena Vujnović (flauta) i Ivan Marjanović (perkusije).



Spisak numera:

1. Intro (the plot)
2. Welcome to Urumchi)
3. Nicked
4. Mr. Chin (the lawyer)
5. Mrs. Chin (the lawyer's wife)
6. Escape from Urumchi