Stvaran u trenutku, novi album Nore Džouns

Nora Džouns objavila je novi album pod nazivom "Begin Again" koji je dostupan na cd-u i vinilu.
10.5.2019.

Ćerka poznatog indijskog kompozitora i citriste Ravi Shankara, rođena pod imenom Geethali Norah Jones Shankar, a poznatija samo kao Norah Jones, nakon dve godine, prošlog meseca je objavila za izdavačku kuću Blue Note Records novi album pod nazivom „Begin Again“.  

U pitanju je, pre svega, eklektička kompilacija singlova snimljenih tokom 2018. i 2019. godine, sklop raznolikih pesama koje, kako Nora kaže, predstavljaju različite „brze, zabavne, lake i pesme bez pritiska“, a ono što izdvaja ovaj album je to što je „stvoren u trenutku“. Nora je imala ideju da radi sa muzičarima svega par dana u studiju i da pesme stvori samo na osnovu ideja koje su joj se vrtele po glavi i nekim kratkim vokalnim zapisima. I u tome je itekako uspela. 

Ovu kompilaciju čini posebnom i to što je stvorena u saradnji sa Jeffom Tweedy-jem, pevačem i gitaristom benda Wilco, kao i Thomasom Bartlett-om (koji je blizak saradnik St Vincent, The Nationala, Sufjan Stevensa...). Takođe, tu je i jedan od najimpresivnijih džez bubnjara današnjice, Brajan Blejd. 

Na svakoj probi te male ideje su razvijane zajedno sa prisutnim muzičarima, stvaralo se u trenutku, a bilo je i pesama koje su stvorene praktično ni iz čega. Album je stvaran bez očekivanja, uz samo blagu ideju o smeru, a finalni rezultat je nadmašio sve ideje o kojima se razmišljalo. „Bilo je zaista zabavno i osećam se veoma inspirisano sada i volim sve različite smerove u kojima sve ovo ide“, kaže Nora. 




Katalog dostupnih izdanja Nore Džouns pogledajte ovde.