Drama Organ Trio

Drama Organ Trio

Aleksandar Cvetković Drama – bubnjevi
Luka Ignjatović – alt saksofon
Aleksandar Grujić – električne orgulje

Drama Organ Trio postoji od 2014. godine. Mada format sastava – sa orguljama u funkciji basa –  neumitno asocira na soul džez šezdesetih i legendarne albume produkcije Blue Note, to je samo polazna tačka za oblikovanje autentičnog zvuka, koji je zasnovan na modernim principima džez komponovanja kroz raznovrsna harmonska rešenja, ritmove i metre. Za kratko vreme postali su jedan od omiljenih sastava u beogradskim džez klubovima i spremili diskografski prvenac. Album Dramathology sadrži deset numera Aleksandra Cvetkovića Drame, bubnjara i lidera sastava. 

Luka Ignjatović (1986) stekao je zvanje mastera džez saksofona na Amsterdamskom konzervatorijumu, pod mentorstvom Ferdinanda Povela i Jaspera Bloma. Još kao srednjoškolac bio je angažovan u Big bendu RTS, a po završetku studija bio je član European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope. Član je kolektiva Qzama Quartet i lider sastava Schime Trio + 1. Docent je džez saksofona na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

Aleksandar Grujić (1974) završio je master studije na Konzervatorijumu u Utrehtu i kurs savremene improvizacije kroz primenu nezapadnjačkih tehnika na Konzervatorijumu u Amsterdamu. Dobio je više nagrada u domenu klasike i džeza (takmičenje u Strezi, Holland Casino Jazz & Pop Award…). Glavne saradnje: Balkanopolis, Amsterdam Sinfonietta, Metropole Orkest… Predavao je u Muziek Edukatie Centruum (Holandija), a danas je profesor džez klavira u MŠ „Stanković“.

Aleksandar Cvetković (1979) diplomirao je muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu, a zvanje mastera džez bubnjeva stekao na Džez akademiji u Gracu, pod mentorstvom Hauarda Kertisa. Sarađivao je sa istaknutim džez i rok muzičarima i sastavima (Duško Gojković, Stjepko Gut, Mihailo Blam, Rambo Amadeus, Woodcock Group, Serbian Jazz Bre! Project, Marchelo & Napeti Quintet...). Docent je za džez solfeđo i džez ritam na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.