Konzilium

Konzilium

Branko Trijić – gitara    
Miloš Nikolić – truba  
Dušan Janković - klavijature
Miroslav Tovirac – bas 
Marko Kuzmanović – bubnjevi 
Relja Svilar - perkusije

Sastav Konzilium osnovao je Branko Trijić. Kroz prizmu džez izraza, uz posebna nadahnuća srpskom, makedonskom i afričkom tradicijom, grupa funkcioniše na visokom stepenu interakcije. Na prvom albumu Konzilium uživo (PGP RTS, 2008) izložena je muzika koju je Trijić komponovao tokom studija u Amsterdamu. Drugi album Vizita (Metropolis Jazz, 2016) koncertno je promovisan na 31. Beogradskom džez festivalu.  

Branko Trijić (1975) diplomirao je na džez konzervatorijumu u Amsterdamu. Danas vodi sastave Konzilijum i James Brown Tribute Band, svira u duu sa Aleksandrom Grujićem i u sastavima Trio Sveti i VH Band. Takođe se bavi edukacijom („Nova akademija“) i studijskim radom.   

Miloš Nikolić (1979) diplomirao je na FMU u Beogradu. Bio je član nekoliko simfonijskih orkestara, sastava Balkanika i Louis Band, a poslednjih godina je jedan od najaktivnijih solista na beogradskoj džez sceni. Bavi se i studijskim radom i predaje trubu u MŠ „Mokranjac“. 

Dušan Janković (1979) studirao je na FMU u Beogradu. Sarađuje sa raznim pop i džez-fjužn bendovima (Uroš Spasojević Project). Komponuje muziku za dokumentarne filmove, TV i radio emisije, a priprema i autorski album instrumentalne muzike.  
  
Miroslav Tovirac (1983) odrastao je i školovao se u Bosanskom Šamcu. Godine 2007. seli se u Beograd, gde sarađuje sa brojnim istaknutim sastavima i solistima na pop, rok i džez sceni, među kojima su VH Band, Mayoke Group, Rambo Amadeus, Igor Vincetić... 

Marko Kuzmanović (1980) učio je na odseku za udaraljke u MŠ „Stanković“, a zatim studirao na džez konzervatorijumu u Amsterdamu. Po povratku u Beograd sarađuje sa istaknutim muzičarima, među kojima su Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Kornelije i Aleksandra Kovač.  

Relja Svilar (1980) pohađao je odsek za udaraljke u MŠ „Stanković“, a potom diplomirao audio i video tehnologije na Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu. Osim raznovrsnih koncertnih aktivnosti, učestovao je u realizaciji brojnih pozorišnih predstava.